EtusivuHistoriaPalvelutHinnastoYhteydetKuvat

Leirintäalue

Markkula-aitta
Jokela-talo
Pikkumökit
 

Lämpimästi tervetuloa luonnonkauniilla paikalle sijaitsevalle leirintäalueelle Kuhmoon, Kainuuseen. Meillä on ystävällinen palvelu, siistinä pidetyt paikat ja leppoisan luonnollinen ilmapiiri. Olemme palvelleet matkailijoita vuodesta 1965 alkaen, nyt jo kolmannessa polvessa.

Meillä voit majoittua teltalla, asuntovaunulla tai asuntoautolla. Mökkimajoitusta löytyy kahden hengen leirintämökeistä 6-8 hengen Jokela-taloon. Leirintäpaikat sijaitsevat nurmikentällä ja sorastetuilla paikoilla ja ne ovat vapaasti valittavissa. Lisätietoja palveluista ja mökkien varusteluista löydät vasemmanpuoleisesta valikosta.

Lainaamme asiakkaille ilmaiseksi mato-onkia ja pihapelejä. Sadekelin sattuessa löydät meiltä kesälukemista ja sisäpelejä.

Vuonna 2024 olemme auki 25.5. - 1.9. joka päivä.
Vastaanotto auki 14.6. - 11.8. joka päivä kello 9 - 21. 

Muulloin vastaanotto auki kello 10 - 19.
Kilauttele puhelimella 040 77 300 50, jos olet tulossa myöhemmin. 

Jokela -taloa vuokraamme ympäri vuoden.


* * *

Kuhmosta löydät paljon nähtävää ja koettavaa. Ohessa muutamia poimintoja.

Luonto

Luonnosta nauttijat ja siellä liikkujat voivat samoilla niin maalla kuin järvelläkin. Esimerkiksi Lentuan alue ja Lentua-järvi ovat hienoja tutustumiskohteita, joissa vierähtää halutessaan useampikin päivä. Tai ota eväät mukaan ja tee koko perheen lyhyt retki vaikkapa välisuvannon laavulle. Laavulle pääsee polkuverkostoa pitkin suoraan leirintäalueelta.
Luontokeskus Petola tarjoaa kokemuksia, tietoja ja elämyksiä. Katso lisätietoja Petolan nettisivuilta.
Metsästäjille Kuhmosta löytyy laajat valtionmaat. Lisätietoa löydät Eräluvat -sivustolta.

Kalastus

Kalastajille Kuhmosta löytyy pieniä lampia ja puroja, järviä ja jokialueita. Sekä tietysti lukuisia koskia. Pienelle Lentuankoskelle pääset kalalle, kun kävelet alueelta polkua pitkin viisi minuuttia. Jokialue on aivan leirintäalueen vieressä. Lammasjärvi avautuu alueen toiselle laidalle. Ota siis onkivälineet mukaan ja nauti kalastamisen riemuista kaikilla aisteilla. Tai lainaa ilmaiseksi mato-onki ja vietä kiireetön päivä vaikkapa soutuveneessä loikoillen.
Lisätietoja Kuhmon kalastusmahdollisuuksista löydät täältä.

Kulttuuri ja historia

Kulttuurin ystävälle Kuhmosta löytyy hienoja tapahtumia ja kohteita. Kuuluisin on tietysti Kuhmon kamarimusiikki. Kansanmusiikkijuhla Sommelosta tietoa linkin takaa.

Kuhmo-talo on jo käyntikohteena elämys. Kalevalaiseen kulttuuriin johdattaa Juminkeko.

Talvisota liittyy Kuhmon historiaan. Kaiken kiertämisen ja kokemisen jälkeen voi suunnata syventämään tietojaan Kuhmon hienoon kirjastoon.

Lisää matkailutietoa Kuhmosta löydät Kuhmon kaupungin sivuilta.
 

Tervetuloa Kuhmoon ja Lentuankoskelle!


Aila Heikkinen Jouko Ahtonen Jorma Ahtonen Juha Ahtonen
 

Lentuankoskentie 435, 88900 Kuhmo | 040 773 0050 | lentuankoski@lentuankoski.fi