EtusivuHistoriaPalvelutHinnastoYhteydetKuvat

Leirintäalue

Markkula-aitta
Jokela-talo
Pikkumökit
 

Lämpimästi tervetuloa luonnonkauniilla paikalle sijaitsevalle leirintäalueelle Kuhmoon, Kainuuseen. Meillä on ystävällinen palvelu, siistinä pidetyt paikat ja leppoisan luonnollinen ilmapiiri.

Meillä voit majoittua teltalla, asuntovaunulla tai asuntoautolla. Mökkimajoitusta löytyy kahden hengen leirintämökeistä 6-8 hengen Jokela-taloon. Leirintäpaikat sijaitsevat nurmikentällä ja sorastetuilla paikoilla ja ne ovat vapaasti valittavissa. Lisätietoja palveluista ja mökkien varusteluista löydät vasemmanpuoleisesta valikosta.

Lainaamme asiakkaille ilmaiseksi mato-onkia ja pihapelejä. Sadekelin sattuessa löydät meiltä kesälukemista ja sisäpelejä.

Alueemme on avoinna toukokuun lopusta syyskuun alkupuolelle. Vuonna 2021 olemme auki 28.5. - 5.9. joka päivä. Vastaanotto auki 14.6. - 8.8. joka päivä kello 9 - 21. 
Muulloin vastaanotto auki kello 10 - 19.

Jokela -taloa vuokraamme ympäri vuoden.

Korona-tilanteeseen (Covid-19) liittyvät ohjeet

Leirintäalue avautuu jälleen toukokuun viimeinen viikonloppu. Jokela-taloa vuokrataan ympäri vuoden. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita koronan torjumisessa.
Yhdessä ja yhteistyöllä teemme ensikin kesästä turvallisen Lentuankosken leppoisissa maisemissa.

Tärkein on se, että et tule sairaana alueellemme. Jos tunnet olosi edes hieman nuhaiseksi, niin jääthän odottamaan parantumistasi.

Järjestämme vastaanottopirttimme siten, että siellä on turvallista asioida. Voit käydä pesemässä kätesi ennen vastaanottoon saapumista huoltorakennuksessa. Vastaanottotiloissa on käytössäsi käsidesiä. Puhdistamme vastaanottotilan pintoja ja ovenkahvoja tehostetusti.

Voit halutessasi täyttää matkustajailmoituksen omassa autossasi tai ulkona (lomakkeita saatavilla ulko-oven vieressä).  Myös maksaminen hoituu tarvittaessa käymättä sisällä. Suosimme lähimaksamista kortilla, mutta vastaanotamme käteistäkin.

Soita rohkeasti 040 77 300 50 ja pyydä palvelua. Sovittelemme käytäntöjämme, että sinä tunnet olosi turvalliseksi. Jos et halua itse käydä kaupassa tai tarvitset jonkin pienen tuotteen, niin pyrimme järjestämään asian siten, että sinun ei tarvitse poistua alueelta.

Kiinnitämme entistä enemmän huomiota yleisten tilojen siisteyteen ja hygieenisyyteen. Puhdistamme niitä entistä useammin ja järjestämme suihku- ja saunatiloihin mahdollisuuden käyttää omatoimisesti puhdistusaineita. Mahdollisuuksien mukaan suosi mökkisi, asuntoautosi, asuntovaunusi tai telttasi varusteita ruoan laitossa ja muussa toiminnassa.

Huomioimme entistä tarkemmin asuntovaunujen, -autojen ja telttojen turvavälit.

Ja tärkein, käytetään kaikki maalaisjärkeä. Hyvällä käsihygienialla ja toisten ihmisten huomioimisella pääsemme pitkälle.

Jos jokin jää askarruttamaan, niin meille voi soittaa (040 77 300 50), lähettää sähköpostia tai viestiä Messengerin kautta.

* * *

Kuhmosta löydät paljon nähtävää ja koettavaa. Ohessa muutamia poimintoja.

Luonto

Luonnosta nauttijat ja siellä liikkujat voivat samoilla niin maalla kuin järvelläkin. Esimerkiksi Lentuan alue ja Lentua-järvi ovat hienoja tutustumiskohteita, joissa vierähtää halutessaan useampikin päivä. Tai ota eväät mukaan ja tee koko perheen lyhyt retki vaikkapa välisuvannon laavulle. Laavulle pääsee polkuverkostoa pitkin suoraan leirintäalueelta.
Luontokeskus Petola tarjoaa kokemuksia, tietoja ja elämyksiä. Katso lisätietoja Petolan nettisivuilta.
Metsästäjille Kuhmosta löytyy laajat valtionmaat. Lisätietoa löydät Eräluvat -sivustolta.

Kalastus

Kalastajille Kuhmosta löytyy pieniä lampia ja puroja, järviä ja jokialueita. Sekä tietysti lukuisia koskia. Pienelle Lentuankoskelle pääset kalalle, kun kävelet alueelta polkua pitkin viisi minuuttia. Jokialue on aivan leirintäalueen vieressä. Lammasjärvi avautuu alueen toiselle laidalle. Ota siis onkivälineet mukaan ja nauti kalastamisen riemuista kaikilla aisteilla. Tai lainaa ilmaiseksi mato-onki ja vietä kiireetön päivä vaikkapa soutuveneessä loikoillen.
Lisätietoja Kuhmon kalastusmahdollisuuksista löydät täältä.

Kulttuuri ja historia

Kulttuurin ystävälle Kuhmosta löytyy hienoja tapahtumia ja kohteita. Kuuluisin on tietysti Kuhmon kamarimusiikki. Kansanmusiikkijuhla Sommelosta tietoa linkin takaa.

Kuhmo-talo on jo käyntikohteena elämys. Kalevalaiseen kulttuuriin johdattaa Juminkeko.

Talvisota liittyy Kuhmon historiaan. Kaiken kiertämisen ja kokemisen jälkeen voi suunnata syventämään tietojaan Kuhmon hienoon kirjastoon.

Lisää matkailutietoa Kuhmosta löydät Kuhmon kaupungin sivuilta.
 

Tervetuloa Kuhmoon ja Lentuankoskelle!


Aila Heikkinen Jouko Ahtonen Jorma Ahtonen Juha Ahtonen
 

Lentuankoskentie 435, 88900 Kuhmo | 040 773 0050 | lentuankoski@lentuankoski.fi